zaterdag 28 juni 2014

Welkom!

Hallo en welkom op ons reisblog!


Dé plaats om op de hoogte te blijven van alle avonturen  en ervaringen tijdens onze reis naar Canada. Wij vertrekken vrijdag 25 juli a.s. richting Vancouver en vanaf dan zal je hier dan ook regelmatig nieuwe verhalen en foto's vinden.


De afgelopen 5 jaar hebben we al reizen naar verschillende delen in de USA gemaakt waar we veel mooi natuurschoon hebben gezien met daarbij de leuke en onvergetelijke avonturen. Hoog op onze "bucket list" staat ook Canada en dan met name naar British Columbia wat in het westen ligt. Dit jaar gaat het er dan ook van komen en Jordi gaat weer met ons mee. Helemaal leuk!!


Vanuit Vancouver gaan we een mooie rondreis door British Columbia maken met nog een klein uitstapje naar de USA om daar te "outletten" en uiteraard onderweg nog even van het mooie natuurschoon in de staat Washington te genieten.


Na Vancouver de ferry naar Vancouver Island waar we zo'n 5 dagen verblijven met hopelijk één van de hoogtepunten een trip om orca's, walvissen en eventueel beren te spotten. Na Vancouver Island richting het ski-oord Whistler waar ook een deel van Olympische Spelen in 2010 werd gehouden. De olympische ringen staan trouwens nog altijd in het dorp. Van Whistler naar Wells Gray NP waar we net als in Whistler 2 nachten verblijven.


Via Mount Robson NP richting Jasper NP, 2 nachten in een cabin, om dan langs "Icefield Parkway" naar Banff te rijden. Banff is dan voor 3 nachten onze basis vanwaar we o.a. diverse Nationale Parken kunnen bezichtigen. Ook gaan we daar "raften", wat Jordi en Hans al een keer op de Snake River in Wyoming (USA) gedaan hebben. Na Banff richting Yoho NP om zo op ons gemak met een paar dagen weer naar Vancouver te rijden. Daar blijven we nog 2 nachten om dan op donderdag 14 augustus a.s. weer richting Nederland te vliegen.


We zien je graag terug op ons reisblog en een reactie stellen we erg op prijs!


Leuk dat je met ons meereist!


Groetjes,


Hans, Ellis & Jordi